Advokatska igra

Kako bo na vprašanje odgovoril tvoj advokat?

Družba sede v krog. Po možnosti naj bodo pomešani ( moški, ženska, moški, ženska itd.). Za to obstaja razlog: pri tej igri namreč ne sme nikdar odgovoriti vprašani, temveč vedno le njegov sosed oz. soseda. Sosed mora biti zagovornik svojega klienta. Vprašani sam ne sme niti odgovoriti niti pokazati s kretnjo, kaj bi odgovoril. Klient tudi ne sme segati svojemu advokatu v besedo ali kasneje poskušati, da bi izboljšal ali omilil njegovo izjavo. Prvi izpraševalni mojster, ki ga izžrebamo, se lahko v igralnem krogu prosto premika in ni vezan na določen vrstni red.

Tista članica družbe, ki jo najprej ogovori in vpraša po njenem najljubšem opravilu, ne sme odgovoriti ničesar. Namesto nje odgovori kot advokat njen levi sosed. Morda poreče: "Najbolj se navdušujem za televizijo. Televizijski aparat se skoraj nima časa ohladiti in včasih možu niti gumba ne utegnem prišiti." Obratno pa bi lahko ženska kot advokat svojega desnega soseda, mladega moža, odgovorila na vprašanje, katera je njegova najljubša jed, takole:"Ah, za jedi mi ni dosti mar. Važnejša je pijača. Verjetno mi je ta navada ostala še iz časov, ko sem bil dojenček."

Vprašanja in odgovori v tej igri so v veliki meri odvisni od sestave družbe in od starosti udeležencev. Šele ko se advokatska igra razvname, se pokažejo čudovite možnosti za spuščanje bodic. Kdor zagreši napako, mora biti kaznovan. Grešnika lahko tudi pošljemo v krog kot izpraševalca.

Objavljeno v Govorne igre

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.